Током највећег дела године домаћице користе суве зачине, али ће јело бити боље ако сами спремите зачине за зиму.
Жене које су затрпане обавезама стално трагају за начинима на које укућанима, по доласку с посла, могу брзо да припреме јело, а да оно притом буде укусно. У томе, наравно, важну улогу играју зачини.
Да бисте увек при руци имали рузмарин, першун, мирођују и остале зачинске травке, током викенда их добро оперите, исеците и убаците у замрзивач. Тако ћете увек при руци имати омиљени зачин. Довољно је само да извадите коцкицу или две и убаците је у јело које припремате.
Исецкајте зачинске траве и убаците у фриз.
Можете и да га замрзнете у једном слоју, а то значи да биље оперете, лагано посушите и преко ноћи оставите на тацни да се потпуно осуши.
Прочитајте још: Ових 5 ПЛАСТИЧНИХ СТВАРИ не морате да користите: Нађите им замене, сачувајте ЗДРАВЉЕ и ПЛАНЕТУ
Сутрадан га убаците у мале пластичне кесе из којих ћете истиснути што више ваздуха. Врећице ставите у замрзивач.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ