Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПРАВИ ТРЕНУТАК ЗА ДИЈЕТУ: Ослабите по шеми угљени хидрати - протеини

Уколико желите једноставну, а ефикасну дијету, предлог је да се храните по шеми да једног дана једете протеине, а другог угљене хидрате.

1722764175_407890_vegetables-790022-640_f.jpg
Фото: Схуттерстоск
Oglas

Овакав начин исхране омогућава да "варате" организам, који ће кроз бројне процесе почети да користи сопствене масне резерве.

Редослед се мора строго поштовати, иначе дијета неће деловати. Важно је да се тачно придржавате распореда уношења намирница према шеми протеини - угљени хидрати, јер је управо у томе пола успеха дијете.

Током свих шест дана, колико траје овај режим, шећер треба потпуно избегавати. Од пића се могу користити обична вода и зелени или црни чај, док је пожељно смањити количину кафе. Када завршите са првим кругом дијете, не морате да правите паузу, него одмах можете кренути с новим циклусом.

Први дан

Дозвољен је унос полинезасићених масних киселина и омега-3. То су корисне масноће, које због свог састава не могу да буду претворене у поткожно масно ткиво. Допуштено је користити кувану, печену или барену рибу. Ова намирница има мало калорија а доста протеина. Уз рибу можете ставити мало зеља, а можете спремити и рибљу чорбу. Можете додати со и благе зачине, као и уље.

Други дан

Потребно је хранити се само куваним поврћем, тако ће се тело снабдети угљеним хидратима. Пошто је количина енергије коју добијате из поврћа недовољна, организам ће се хранити масноћама из резерви. Поврће можете припремати кувањем, барењем или печењем. Дозвољена је употреба соли, уља и благих зачина, док можете пити и сок од свежег поврћа.

Трећи дан

Пилетина ће вам обезбедити неопходне протеине. Осећајући недостатак угљених хидрата, организам ће примати енергију из масних ћелија у организму, што ће резултирати мршављењем. Најбоље је јести пилећа прса без кожице и пилећу супу.

Четврти дан

Исхрана се састоји од житарица, које желудац споро вари. Садрже сложене угљене хидрате који ће напунити залихе гликогена, али ће, упркос томе, тело морати да црпи енергију из поткожног масног ткива. На јеловнику може да се нађе било која врста житарица или њихових семенки, док је дозвољена употреба соли и квасца, од којих можете спремити пшенични хлеб.

Пети дан

Петог дана једе се сир, како би се попуниле минералне резерве које су исцрпљене у претходна четири дана. Сир има мало калорија, а доста висококвалитетних протеина. Изаберите свеж сир, са мало масноће.

Шести дан

Последњег дана дијете једе се само воће, од којег ће тело добити велику дозу енергије. Могу се пити и воћни сокови, али без додатог шећера.

(И.К. Вечерње новости)

 

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas