Уколико се питате шта можете јести за доручак, а да не гоји, одговор је једноставан - јаја.
Кувана јаја за доручак су савршен протеински оброк за почетак нове радне недеље, али уколико вам кувана варијанта није омиљена, можете их припремити и у тигању или као кајгану. Битно је да знате да су ипак кувана јаја за доручак одличан избор јер представљају изванредан извор есенцијалних амино киселина.
Прочитајте још: Удаћу се једино за војводу Марка Миљанова: Како се Стефанија заљубила у дупло старијег удовца и запросила га
Ево из којих ралога су кувана јаја стандардна јела за доручак:
- Јаја убрзавају метаболизам
- Јаја доприносе осећају ситости
- Јаја повећавају добри холестерол
- Јаја позитивно утичу на вид
- Јаја су корисна за здравље мозга
Рецепт за кувана јаја за доручак
Прочитајте још: ТРАГЕДИЈА: Популарна певачица преминула у 48. години
Савршено кувана јаја за доручак немају зелени прстен око жуманцета, које треба да буде кремасто и сочно. Јаја стави у посуду са хладном водом која их прекрива за 1-2 прста. Загреј ринглу за кување док вода не прокључа и јаја затим кувај од 4-9 минута на умереној ватри.
Прочитајте још: Седам занимљивих ЖЕНСКИХ имена која су изведена од БИЉАКА
Време кувања за кувана јаја за доручак:
- Благо кувана јаја за доручак: 4 минута
- Умерено кувана јаја за доручак: 5 минута
- Кремасто благо кувана јаја за доручак: 6 минута
- Кремасто тврђе кувана јаја за доручак: 7 минута
- Тврда и помало кремаста јаја за доручак: 8 минута
- Веома тврдо кувана јаја за доручак: 9 минута
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ