Ukoliko se pitate šta možete jesti za doručak, a da ne goji, odgovor je jednostavan - jaja.
Kuvana jaja za doručak su savršen proteinski obrok za početak nove radne nedelje, ali ukoliko vam kuvana varijanta nije omiljena, možete ih pripremiti i u tiganju ili kao kajganu. Bitno je da znate da su ipak kuvana jaja za doručak odličan izbor jer predstavljaju izvanredan izvor esencijalnih amino kiselina.
Pročitajte još: Udaću se jedino za vojvodu Marka Miljanova: Kako se Stefanija zaljubila u duplo starijeg udovca i zaprosila ga
Evo iz kojih raloga su kuvana jaja standardna jela za doručak:
- Jaja ubrzavaju metabolizam
- Jaja doprinose osećaju sitosti
- Jaja povećavaju dobri holesterol
- Jaja pozitivno utiču na vid
- Jaja su korisna za zdravlje mozga
Recept za kuvana jaja za doručak
Pročitajte još: TRAGEDIJA: Popularna pevačica preminula u 48. godini
Savršeno kuvana jaja za doručak nemaju zeleni prsten oko žumanceta, koje treba da bude kremasto i sočno. Jaja stavi u posudu sa hladnom vodom koja ih prekriva za 1-2 prsta. Zagrej ringlu za kuvanje dok voda ne proključa i jaja zatim kuvaj od 4-9 minuta na umerenoj vatri.
Pročitajte još: Sedam zanimljivih ŽENSKIH imena koja su izvedena od BILJAKA
Vreme kuvanja za kuvana jaja za doručak:
- Blago kuvana jaja za doručak: 4 minuta
- Umereno kuvana jaja za doručak: 5 minuta
- Kremasto blago kuvana jaja za doručak: 6 minuta
- Kremasto tvrđe kuvana jaja za doručak: 7 minuta
- Tvrda i pomalo kremasta jaja za doručak: 8 minuta
- Veoma tvrdo kuvana jaja za doručak: 9 minuta
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU