Могу да погоршају главобољу, а да нисте ни свесни да су управо оне разлог...
Главобоља је један од најчешћих здравствених проблема, а бројни фактори могу да доведу до ове непријатности.
Али, да ли сте знали да конзумација одређених намирница може да појача овај проблем?
Неке од њих садрже елементе који изазивају одређене промене у организму и самим тим штете вашој главобољи.
Ево које намирнице треба да избегавате када имате главобољу:
Авокадо
Авокадо је потенцијалан извор тирамина, компоненте која утиче на то да вам се крвни судови стежу и шире, што узрокује главобољу.
Прочитајте још: Може ли КРЕМА ЗА РУКЕ да смањи делотворност дезинфекционог средства?
Сухомеснати производи
Сланина, печеница, хот дог и остале врсте месних прерађевина и сухомеснатих производа су пуни нитрата и нитрита, који им се додају, како би прерађевине остале у што бољем стању. Ове компоненте утичу на проширивање крвних судова, па самим тим и на главобољу. Такође, ове намирнице су пуне соли, па треба да их што мање конзумирате.
Соја сос
Соја сос садржи висок ниво натријума, као и мононатријума, што изазива дехидратацију, која може да поспеши главобољу. Уколико баш не можете без соја соса, пробајте да што више ограничите његову употребу.
Прочитајте још: Једете је као ПЕКМЕЗ. а не знате да СОК од КАЈСИЈЕ лечи КОЖНЕ болести
Сир
Као и авокадо, сир и производи од сира садрже висок ниво тирамина, који изазива бол у глави, па бисте могли да размислите о томе да ограничите конзумацију сира у исхрани.
Алкохол
Иако се неки воде реченицом – клин се лином избија, не би требало да помишљате на алкохол у случају главобоље. Алкохолна пића су пуна састојака који штетно утичу на крвне судове, а такође изазивају и дехидратацију, која има такође лош утицај.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ