Postoji mišljenje da je topla hrana mnogo korisnija za naše telo od hladne hrane. Međutim, pojedini gastroenterolozi su uvereni da ova izjava nema nikakve veze sa istinom...
“Obavezno jedite supu ili nešto vruće!” Ovu frazu smo čuli od naših baka i majki, čini se, hiljadu puta. Ali da li je topla hrana zaista toliko korisna kao što nas uče od detinjstva? Pojedini gastroenterolozi su uvereni da u stvari ovo popularno mišljenje nije ništa drugo do mit.
Pročitajte još: Poslušajte ove savete i tretmani vam neće biti potrebni: Otkrivamo kako bi trebalo da izgleda vaša ISHRANA
U intervjuu jednoj od ruskih publikacija, gastroenterolog Natalija Marčenko je rekla da nemamo potrebu da svakodnevno jedemo supu ili drugu toplu hranu. Prema rečima lekara, najudobnija za čoveka je hrana na približno istoj temperaturi kao i naše telo. U ovom slučaju, najracionalnije je jesti hranu na sobnoj temperaturi.
Pročitajte još: Čarobni napitak za mršavljenje, jačanje imuniteta i čišćenje creva: Pomešajte ove dve namirnice
- Ako govorimo o doručku, onda je isti jogurt izbalansiran u proteinima, mastima i ugljenim hidratima, ako je prirodan proizvod bez očiglednih konzervansa i boja. Nema potrebe da se redovno uzima topla hrana - smatra doktorka i gastroenterolog Natalija Marčenko.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU