Славна руска траварка и докторка Ирина Стефановска открива револуционаран рецепт са само три састојка: свежи рен, мед и непрскани лимун са кором.
Популарна руска докторка и траварка Ирине Стефановска пре неколико година открила је револуционаран рецепт за мелем, за који тврди да су његовом применом жене на дневном нивоу губиле и до 1 центиметар у струку. Овај мелем елиминише вишак масноће и воде из тела, побољшава функцију мозга, памћење, слух и вид. Главни састојци овог рецепта је свежи рен, мед и непрскани лимун са кором.
Прочитајте још: "Умрећу с ожиљком због Данилове несреће": Наташа Беквалац отворила душу о БИВШИМ МУЖЕВИМА
Благотворно дејство меда и лимуна је опште познато, док рену није посвећено довољно пажње.
Рен је биљка са вишегодишњим зеленим листовима, белим кореном и опорим укусом. Долази из Медитерана и западне Азије. У исхрани се најчешће користи корен рена, али често су веома укусни и млади листови биљке. Због свог састава, витамин Ц, калијум, витамин Б1, витамин Б6, гвожђе, калцијум, витамин Б2, магнезијум и фосфор, рен је осим гурманско, изузетан и као лековито средство. Његову лековитост познавали су и Стари Грци. Још 1500. година п.н.е. користили су га за ублажавање болова у леђима. Из тих дана долази и изрека: “Ротквица вреди тежину олова, репа тежину сребра, а рен тежину злата.”
За припрему мелема потребно је да имате свеж корен рена. Када год да га уберете, током цле године можете сачувати његову свежину тако што ћете га правовремено закопати у влажан песак или га држати на тамном месту у подруму...
Прочитајте још: Ове три боје никако не смеју бити на вашим ЗИДОВИМА
Неизоставан је додатак разним јелима, посебно уз масну храну јер помаже да се лакше превари. Рен чисти организам, убрзава метаболизам, отклања умор, па се највише препоручује дијабетичарима.
Подстиче размножавање и развој корисних бактерија у цревима. Сок од рена уништава бактерије дизентерије, салмонеле, туберкулозе, као и многе гљивице које паразитирају на човеку и биљкама. Побољшава функцију органа за варење тако што стимулише лучење желудачних и цревних сокова, жучи и ензима из гуштераче. Он подстиче и рад јетре, подстиче рад срца и циркулацију, а одличан је и диуретик и помаже код реуматизма.
Прочитајте још: Смели аутфит у ОСМОЈ ДЕЦЕНИЈИ: Верица Ракочевић у џомбастим чизмама и кратком капуту изгледа као ТИНЕЈЏЕРКА (ФОТО)
За припрему мелема потребно је да имате свеж корен рена. Када год да га уберете, током цле године можете сачувати његову свежину тако што ћете га правовремено закопати у влажан песак или га држати на тамном месту у подруму. Ако имате већи корен, можете изрибати потребну количину, а остатак замотати у алуминијумску фолију и оставити у фрижидеру у кутији за поврће. Ако желите да вам нарибани хрен остане свеж и након три недеље, можете га помешати са кашичицом шећера и 4 кашике лимуновог сока. У добро затвореној тегли, рен може стајати у фрижидеру до 3 недеље.
Рецепт за мелем за мршављење
Измиксајте 125 грама свежег корена рена. У другој чинији расеците три органска, непрскана лимуна заједно са кором, из њих извадите семенке па их заједно са кором ставите у блендер и измиксајте. Када завршите миксање лимуна, сједините га са измиксаним реном па у ту смесу додајте три кашике природног меда и све добро измешајте.
Прочитајте још: Скида мрље, враћа сјај и дезинфикује површину: Направите домаће средство за чишћење ПАРКЕТА
Чувајте овај мелем у затвореној теглици у фрижидеру. Узимајте 3 недеље по једну кашичицу два пута дневно уз оброке.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ