Цимет и мед се већ вековима се користе као природни лек, а посебно у кинеској народној медицини
Редовна конзумација ових намирнице може дугорочно ојачати наш организам и донети бројне добробити за наше здравље, било да их умутимо у чај или једемо у зобеној каши за доручак. Научна истраживања потврдила су делотворност ова два перпарата, посебно када се користе у комбинацији.
Висок крвни притисак и смањен ниво доброг холестерола додатни су чиниоци који могу повећати ризик од болести кардиоваскуларног система, а мед и цимет их држе под контролом.
Прочитајте још: РУСКИ кардиолог Михајлович открива тајну дуговечности СРБИМА: Шест вежби за ЗДРАВУ КИЧМУ и у десетој деценији живота
Мед је најпознатија природна врста заслађивача, која садржи мноштво ензима, минерала, витамина Ц и Б, нешто мало протеина, органских киселина и мноштво фенола и флавоноида, који имају антиоксидативна својства. Цимет, такође садржи антиоксидансе, али и полифеноле, флавоноиде, минерале, калијум, натријум, магнезијум, гвожђе и витамине А, Ц и Б.
Цимет и мед у комбинацији имају бројна лековита својства, од којих су најзначајнија она антибактеријска, антиоксидативна, антифунгална, антимикробна, а делују и противупално.
Смањују појаву кардиоваскуларних болести
Прочитајте још: Руски лекар ЛАЗАРОВ: Госпина трава помаже код ОНКОЛОШКИХ ОБОЉЕЊА
Мешавина цимета и меда може смањити ризик од срчаних болести, јер директно утичу на повишени лош холестерол и триглицериде. Висок крвни притисак и смањен ниво доброг холестерола додатни су чиниоци који могу повећати ризик од болести кардиоваскуларног система, а мед и цимет их држе под контролом.
Регулишу шећер у крви
Антиоксиданси у меду неутрализирају оксидансе и тако елиминишу оксидативни стрес.....
Конзумација цимета и меда посебно се препоручује дијабетичарима јер регулишу шећер у крви и могу помоћи у превенцији дијабетеса. Бројна истраживања доказала су како цимет смањује ниво шећера у крви јер повећава осетљивост на инсулин и помаже глукози да дође из крви у ћелије.
Прочитајте још: Рецепт за дуговечност руског хирурга ФЕДОРА УГЛОВА који је ОСВОЈИО ПЛАНЕТУ: Позитивне мисли, физички рад и – 100 чучњева
Успоравају старење
Оксиданси, односно слободни радикали утичу на преурањено старење нашег организма, посебно коже. Због оксиданса она годинама постаје осетљивија, појављују се боре, губи еластичност, напетост и природну масноћу па је склонија упалама.
Антиоксиданси у меду неутрализирају оксидансе и тако елиминишу оксидативни стрес, а мед садржи највише лековитих састојака који помажу у успоравању старења.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ