Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

4 ПРОСТА НАЧИНА ДА ЗАТЕГНЕТЕ ОПУШТЕНЕ НАДЛАКТИЦЕ: За 5 минута дневно спремићете руке за летње бретеле

Долази нам ускоро лето, време за хаљине и мајице на бретеле. Уколико нисте задоволњи како вам изгледају руке, посебно унутрашњи део надлактице, постоје 4 начина да их затегнете, уз 5-минутне вежбе и мало упорности.

1715775137_shutterstock_2036475533.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Када је жена млада, лице и тело имају једрину. Али свежина младости не траје вечно. Живот просечне одрасле особе представља низ препрека које се морају савладати. Бескрајни стрес, хронични недостатак сна и на брзину припремљена храна не могу позитивно да утичу на стање мускулатуре и коже, а брзе дијете и пушење могу довести до прераног опуштања коже. Такође, с годинама тело производи све мање еластина и почиње потрага за чудотворним препаратом који ће повећати еластичност коже. Није неопходно прибегавати тако радикалним мерама као што је помоћ пластичног хирурга да бисте и даље изгледали младо и привлачно. Постоје 4 једноставна начина да затегнете унутрашње опуштене надлактице и да поносно носите летње хаљине и мајице.

1. Пијте пуно воде


Треба знати да дехидрирана кожа брзо губи еластичност. Лакше ћете се носити са млохавношћу епидермиса ако пијете неколико чаша воде (не чаја или кафе) дневно.

2. Третирајте опуштену кожу препаратима и масажом


Можете да набавите лосион за затезање коже или да правите маске или лосионе у кухињи за затезање коже руку. Добар ефекат постиже се наношењем на кожу умућених беланаца, меда или маслиновог уља, баш као и на лице. 

3. Не једите слаткише бар месец дана


Укључите храну здраву за кожу у своју исхрану. Међу њима су морска риба, воће, зачинско биље, млечни производи, ораси, поврће, махунарке. Препоручује се периодично узимање витамина Б комплекса и квалитетног рибљег уља.

4. Изводите 5 вежби 5 минута


Овај брзи и ефикасни петоминутни тренинг за руке ц́е тонирати и обликовати мишиће руку. За ове вежбе за руке користите само силу гравитације, без додатне опреме, а осим што затежете руке, јачате мале и велике групе мишића у горњем делу тела. За обликовање и тонирање мишића руку код жена препоручују се вежбе са великим бројем понављања – од 20 до 30 у серији и то од две до максималне четири серије. Вежбе се изводе пажљиво и контролисано, на почетку радите спорије, а потом повећавајте интензитет, динамику и брзину.
Овај кућни тренинг за руке можете да радите седец́и или стојец́и.

Вежба 1

Станите или клекните, раширите ноге у ширини рамена, полако подигните руке у страну, рамена повуците назад што даље од ушију. Отворите дланове ка небу, па их онда окрените ка простирци. Отворите, затворите, отворите, затворите, понављајте вежбу 30 пута. Задржите руке, истегните их и задржите у истој позицији.

Вежба 2

Руке испружене у висини рамена окрећите из рамена уназад три пута, па онда унапред 3 пута, и поновите 30 пута. Остните у истом положају

Вежба 3

Укрстите руке у нивоу груди, па их вратите до рамена, поновите вежбу 30 пута.

Вежба 4

Задржите руке у висини рамена, савијте их у лактовима, па 30 пута спојите лактове испред груди. Кад год отворите руке, трудите се да спојите лопатеице на леђима.

Вежба 5

Окрените дланове ка простирци, па 30 пута помрајте руке из рамена горе-доле.

Сенса 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas