Због лаке припреме, ово јело успеће свима.
Ручак из рерне је идеално решење када немате времена за спремање компликованих јела.
Рецепт је једноставан, припрема лака, и ово јело идеално је и за почетнике у кухињи, јер успева свима.
Прочитајте још: Идеална лагана вечера: СЛАНЕ ПАЛАЧИНКЕ ОД ПОВРЋА које се БРЗО спремају (РЕЦЕПТ)
Састојци:
300 г млевеног меса
1 већа главица црног лука
300 г кромпира, исеченог на коцке
1 већа црвена паприка, исецкана на ситно
2 изрендане шаргарепе
1 шоља парадајз сока
зачини по жељи: со, бибер, першун, млевена паприка, туцана паприка
За прелив:
300 мл јогурта
1 кашика кукурузног брашна или пшеничног гриза
3 јаја
качкаваљ за посипање
Припрема:
Месо пропржити на луку, додати кромпир сечен на коцке, и ситно исецкану паприку. Мало пропржити па додати изрендану шаргарепу. Смањити температуру, сипати сок од парадајза и зачине, и оставити да се крчка око 15 минута, док не проври. Готову смесу преручити у посуду за печење.
Јаја умутити са јогуртом и брашном и прелити преко меса.
Ручак пећи у претходно загрејаној рерни на 200 степени, око двадесет минута. Пет минута пред крај печења изрендати качкаваљ преко јела, и вратити у рерну да се запече.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ