Zbog lake pripreme, ovo jelo uspeće svima.
Ručak iz rerne je idealno rešenje kada nemate vremena za spremanje komplikovanih jela.
Recept je jednostavan, priprema laka, i ovo jelo idealno je i za početnike u kuhinji, jer uspeva svima.
Pročitajte još: Idealna lagana večera: SLANE PALAČINKE OD POVRĆA koje se BRZO spremaju (RECEPT)
Sastojci:
300 g mlevenog mesa
1 veća glavica crnog luka
300 g krompira, isečenog na kocke
1 veća crvena paprika, iseckana na sitno
2 izrendane šargarepe
1 šolja paradajz soka
začini po želji: so, biber, peršun, mlevena paprika, tucana paprika
Za preliv:
300 ml jogurta
1 kašika kukuruznog brašna ili pšeničnog griza
3 jaja
kačkavalj za posipanje
Priprema:
Meso propržiti na luku, dodati krompir sečen na kocke, i sitno iseckanu papriku. Malo propržiti pa dodati izrendanu šargarepu. Smanjiti temperaturu, sipati sok od paradajza i začine, i ostaviti da se krčka oko 15 minuta, dok ne provri. Gotovu smesu preručiti u posudu za pečenje.
Jaja umutiti sa jogurtom i brašnom i preliti preko mesa.
Ručak peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko dvadeset minuta. Pet minuta pred kraj pečenja izrendati kačkavalj preko jela, i vratiti u rernu da se zapeče.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU