Без обзира да ли сте почетник у кухињи или сте већ искусни, сигурно сте се срели са рецептом који захтева да се посебно помешају течни, а посебно суви састојци.
![1641212778_715bb9cbb34ba629e2ca56dbe327e429b8a7d655.jpg](/cache/images/f/f/1/a/4/ff1a49842935e75749df1b28af37a8d3c4df55fc.jpg)
Ако се некада овај део рецепта игнорисали како бисте уштедели време и смањили количину прљавог посуђа знате да вам колач није испао онако како би требало.
Тајне спремања колача?
Неки ће вероватно да кажу да нема претераног смисла одвајати састојке јер ће ионако завршити у истој посуди на крају.
У кувару "Робицелли’с: а лове сторy, wитх цупцакес" врло су детаљно и илустрацијама објаснили зашто је важно одвајати састојке.
Прочитајте још: Како да направимо најбољу КАЈГАНУ за доручак: Три мала правила која би требало да испратимо
На сликама је приказано како се брашно, односно скроб, скупља у грудице кад се навлажи. Ако претходно у посуди помешате суве састојке, омогућујете равномерну дистрибуцију свих састојака у смеси и на тај начин се спречили да се направе грудвице у брашну.
Ако то не учините и све састојке убаците одједном, састојци се неће равномерно распоредити. На крају ћете имати грудвице скроба на површини које стварају баријеру због које брашно у средишту грудвице остаје тврдо и суво јер се није спојило са влажним састојцима.
Прочитајте још: У овом кораку је ГРЕШКА: Шта треба урадити да ПАЛАЧИНКЕ не остану живе?
Технички, и такву ситуацију још можете поправити, али треба да се уложи додатни труд, а опет нећете добити производ каквом сте се надали. Мораћете да мутите тесто како бисте разбили грудвице, а због тога ће оно на крају бити гумено и тврдо.