Јаја су чест доручак на нашем менију, припремају се брзо и лако, па су када желимо да поједемо нешто здраво одлична идеја
Услед комбинације протеина и масти, веома су хранљива, па ћемо дуже бити сити и моћи да се фокусирамо на обављање активности из првог дела дана. Лако се спремају, али некада неке ствари урадимо погрешно, а да и не знамо, па доручак не буде баш савршено припремљен.
Савети за савршену кајгану
Припремате кајгану на јакој ватри
Брзо ће бити готова, али не треба их спремати на јакој ватри. Нећете уштедети на времену, тако да слободно загријте тигањ на средњој ватри и онда тек додајте јаја. Овако ће се најравномерније испржити.
Прочитајте још: Трик да ПИРИНАЧ не постане лепљив приликом кувања: Већина прави ову грешку
Мутите јаја у тигању
Ни овом методом нећете добити на времену. Заборавите на разбијање јаја директно у тигању. Узмите малу чинију или тањир, умутите их виљушком и зачините, а онда након што се тигањ загрејао додајте.
Остављате их предуго у тигању након спремања
Када сте једном искључили ринглу, јаја никако немојте остављати још у тигању. Она брзо мењају свој облик и довољна им је мала количина топлине да се промене. Како бисте избегли да буду сува и тврда, извадите их одмах након припреме из тигања.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ