Не постоји ништа лакше и здравије као то да започнете дан са укусном кајганом. Хранљиво је, заситно и укусно
Најбазичнија храна за доручак има диван укус чак и када је правите само тако, али је још лепше када је уз додатак, као што су сланина, кобасице, печурке или парадајз.
Но, понекад се дешава да нам кајгана не испадне онако како треба.
Зато је ту Гордон Ремзи да нам прискочи у помоћ, смисливши савршен рецепт за једноставну кајгану.
„Тајна је у самом раду, када укључите и искључите ватру и спречите да се јаја прекувају“, рекао је славни кувар, показујуц́и како контролише топлоту тако што скида тигањ са ватре у одређеним моментима. Ово вам помаже да постигнете савршену конзистенцију.
„Тајна сваког доброг умуц́еног јајета је да спречимо да се јаја прекувају.“
Да бисте направили савршену кајгану, Гордон каже да вам је потребно шест хладних јаја, 15 грама маслаца, со и бибер, влашац и крем сир.
Кувар ставља шест јаја у тигањ пре додавања маслаца. Затим меша јаја тако да се претворе у кајгану и онда додаје маслац. Најважније је мешати кајгану 60 секунди на ватри, пре него што је скинете са рингле на 30 секунди.
Кувар је тада објаснио: „Смањим ватру, а онда тада мутимо", упозоривши да то треба да урадите брзо. Додао је: „Да бисте их спречили да се прекувају, додајте мало крем сира, преклопите то. Сада је тренутак да почнем да зачињавам своја јаја.“
Затим је додао со за крај, пре него што је поносно показао своје ремек-дело.
Метода:
- Разбијте шест хладних јаја у дубоку шерпу
- Додајте маслац у тигањ
- Ставите посуду на јаку ватру
- Непрекидно мешајте јаја и маслац гуменом шпатулом (немојте их мутити као са миксером), пазец́и да захватите и дно тигања
- После 30 секунди скините тигањ са ватре, али наставите да мешате
- После око 10 секунди, вратите на ватру - поновите три минута
- У последњем минуту лагано зачините јаја
- За екстра кремасту текстуру, умешајте једну кашичицу крем сира.
- Послужите и украсите сецканим влашцем
(Стил)
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ