Направите савршену салату
Купус салата је на нашим трпезама једна од најпопуларнијих, и спрема се за готово свако славље.
Али, за овај начин сецкања нисте чули. Наиме, професионални кувари открили су своју тајну најмекше купус салате, и радо је поделили са вама.
Да бисте исецкали купус за салату која ће бити савршена, потребно је да примените једноставну технику и да заборавите класично ренде или велике ножеве за резање купуса. Све што вам треба је љуштилица за чишћење поврћа.
Главицу купуса исеците на половине, а потом и на четвртине. Спустите четвртину главице купуса на даску, узмите љуштилицу за поврће и повлачите горе-доле по унутрашњости купуса.
Салата ће бити подједнако исечена, купус ће бити танак, а самим тим ће и добро упити све зачине или већ готов дресинг. Поред тога, посао ће бити брзо обављен, а домаћица неће морати да уложи много снаге да би спремила салату. Да би салата била што укуснија, обавезно уз со додајте и мало шећера, стандардно – уље и сирће, али и мало воде.
Добро измешајте салату и оставите да одстоји петнаестак минута пре него што ћете је послужити уз главно јело.
Захваљујући води купус ће додатно омекшати, а шећер ће “подићи” слани укус, па ће салата бити неодољива.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ