Црни и бели лук део су већине јела и ретко који ручак можемо да замислимо без њих.
Уколико их не чувамо на адекватан начин деси се да се брзо покваре и ухвате буђ. Постоје једноставни трикови које можемо да применимо како бисмо избегли ове непријатности и продужили овом важном поврћу рок трајања.
Прочитајте још: Грешка приликом спремања КАЈГАНЕ: Направите најукуснији доручак
Како се правилно чува лук?
Тајна је у папирним кесама са рупицама и веома је једноставно. Узмите обичне папирне кесе и на њима избушите рупице, стваите лук и вежите кесу.
Важно је да кеса буде напуњена до пола како би постојала потребна циркулација ваздуха.
Прочитајте још: Зашто ПЕЧУРКЕ не треба да перемо пре спремања? Да ли и ви правите ову грешку?
Лук је генерално потребно чувати на тамном и хладнијем месту. Избегавајте чување у пластичним кесама јер ће намирницама рок у том случају бити сигурно краћи.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ