Crni i beli luk deo su većine jela i retko koji ručak možemo da zamislimo bez njih.

Ukoliko ih ne čuvamo na adekvatan način desi se da se brzo pokvare i uhvate buđ. Postoje jednostavni trikovi koje možemo da primenimo kako bismo izbegli ove neprijatnosti i produžili ovom važnom povrću rok trajanja.
Pročitajte još: Greška prilikom spremanja KAJGANE: Napravite najukusniji doručak
Kako se pravilno čuva luk?
Tajna je u papirnim kesama sa rupicama i veoma je jednostavno. Uzmite obične papirne kese i na njima izbušite rupice, stvaite luk i vežite kesu.
Važno je da kesa bude napunjena do pola kako bi postojala potrebna cirkulacija vazduha.
Pročitajte još: Zašto PEČURKE ne treba da peremo pre spremanja? Da li i vi pravite ovu grešku?
Luk je generalno potrebno čuvati na tamnom i hladnijem mestu. Izbegavajte čuvanje u plastičnim kesama jer će namirnicama rok u tom slučaju biti sigurno kraći.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU