За јело које смо превише зачинили ипак постоји решење.
Сигурно вам се десило да сте спремили идеалан ручак, али када сте га пробали схватили сте да је превише зачињен. Постоје начини да решите овај проблем и уживате у укусу спремљеног јела.
Како да смањимо зачињеност хране
Млечни производи
Један од најбољих начина за сузбијање превише зачињене хране је додавање млечних производа: пуномасно млеко, павлака, јогурт, сир или павлака.
Прочитајте још: Како се правилно замрзавају боровнице?
Шећер
Шећери помажу у неутралисању топлоте као што је чили паприка. Зато покушајте да додате мало шећера или меда како бисте уравнотежили љуте укусе.
Повећајте остале састојке
Смањите љутину додавањем више главних компоненти. То може да значи више чорбе, меса или поврћа, у зависности од тога шта правите.
Прочитајте још: Предлог за романтичну вечеру: Чоколадни мус је "лек за душу" (РЕЦЕПТ)
Скроб
Како бисте ублажили пикантност оброка окрнеите се неутралним укусима. Тестенини, пиринчу или хлебу.
Додајте мало киселине
Киселе течности попут сирћета, лимуна или исецканог парадајза могу да пресеку зачињену храну.