Најбржи начин за припрему рибе је пржење

Риба је намирница која се радо једе и када није пост, нарочито уколико водите рачуна о исхрани и желите да буде разнолика. Свакако један од најбржих начина припреме је пржење, али то подразумева и више уља. Када риба и друге намирнице које се прже упије превише масноће, то може значајно да поквари укус и уживање у оброку.
Ипак, помоћу једног трика риба неће упити толико уља, а биће савршено хрскава. Наиме, треба да употребите густин којим ћете да замените брашно. Густин односно кукурзни скроб прави заштитни омотач око рибе и тиме спречава да она упије превише уља.
Потребно је да ставите густин у чинију и помешате са кашичицом соли, бибера и зачинима по укусу. Уобичајено сипајте више уља у шерпу и загрејте, рибу уваљајте у смесу коју сте направили убаците у вруће уље. Бићете одушвљени рибом.