Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ове намирнице никако не смете конзумирати пре пливања: Избегавајте их док сте на плажи или базену

Стручњаци не препоручују унос ове хране пре уласка у воду

1657536130_brandon-hoogenboom-bLopaeO3738-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Сви смо чули за правило да не улазимо у воду бар пола сата након јела, а поред тога постоје и одређене намирнице које би било најпожељније избегавати пре пливања.

1. Љута храна

Како нам је тело највише у водоравном положају док пливамо, рефлукс киселине може представљати проблем.Тај проблем може још више закомпликовати љута и зачињена храна. Зато избегавајте папричице, умаке и другу сличну храну.

Прочитајте још: Да ли избегавате СУНЦЕ и патите од АЛЕРГИЈА? Ево који витамин је ваше организму ХИТНО ПОТРЕБАН

2. Газирана пића и воћни сокови

Ове намирнице лако могу произвести надутост и грчеве, па би идеално било да уместо њих пијете обичну воду. Воћни сокови и газирана пића садрже састојке који стварају притисак на желудац, што може отежати пливање.

3. Алкохолна пића

Конзумацијом пића која садрже алкохол умањује се способност реаговања, што може бити поприлично ризично кад уђете у воду. Најсигурније би било да потпуно избегавате алкохол пре уласка у воду.

4. Махунарке

Махунарке, попут пасуља и грашка, садрже много влакана која су генерално добра за цео организам, а посебно дигестивни тракт. Али, исто тако могу проузроковати надутост, грчеве и затвор.

Прочитајте још: Здравље на ТАЊИРУ: Зашта је парадајз је НАЈЗДРАВИЈА намирница коју овог лета морамо имати на менију

5. Енергетска пића

Енергетска пића нису наши савезници када је здравље у питању и могу довести до мучнине или дијареје док сте у води. Поред тога, постоји и опасност од дехидратације због велике количине шећера и натријума који садрже.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas