Како би вам месо било савршено мекано, потребан вам је киви.
![1634912655_meat-gb0bf316d2_1920.jpg](/cache/images/b/e/b/9/d/beb9d90604b4a35d89c24dec84bf90755e2f8de9.jpg)
Ако желите да вам се комад јунетине који сте спремили топи у устима, испробајте једноставан трик с кивијем, захваљујући којем ће месо бити изузетно мекано.
Све што треба да урадите јесте да обложите јунеће месо кришкама кивија и оставите га тако да одстоји неко време пре припреме.
Прочитајте још: Професионални кувари открили тајну: Зашто у МЛЕВЕНО МЕСО треба ставити СОДУ БИКАРБОНУ?
Наиме, киви садржи протеолитичке ензиме који потпомажу разградњу везивног ткива у месу, због чега оно оно постаје врло меко.
Уколико месо стављате у маринаду, урадите све као што сте планирали, и на крају додајте на кришке изрезан киви неких сат, два пре припреме.
Такође, важно је да вам јунетина не буде предуго обложена кивијем, како месо не би постало превише мекано и распадало се током припреме.
Сличан ефекат на месо има и ананас, па уместо кивија можете користити и ову тропску воћку.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ