Припрема зимнице уопште није компликован посао, већ је ствар у познавању основних правила припреме.
Крај октобра и улазак у све хладније дане у новембру последњи су дани када је потребно да се окренете припреми зимнице и припремите омиљене салате за зиму која предстоји. Иако припрема зимнице изискује доста стрпљења и знања и некада нам се чини као немогућа мисија, тајна је заправо у једноставним правилима за припрему.
Прочитајте још: Шта је мит а шта истина: Због чега су усне ИСПУЦАЛЕ, и какав вам БАЛСАМ треба током хладнијих дана?
Уколико их будете доследно следили, сигурни смо да ће плодови вашег рада и труда бити запажени у кругу ваше породице.
Савјети за зимницу
Прочитајте још: ТО ЈЕ ОНА! Овако је Меган Маркл изгледала са црвенкасто смеђом косом (ФОТО)
- Пре коришћења стаклених тегли добро их оперите и стерилизујте, не изостављајте ни поклопце, јер и они морају бити чисти.
- Уколико стаклену теглу покривате са фолијом, најбоље је да је право оперете са алкохолом, па стаклену теглу прекријте са два слоја фолије и причврстити еластичном гумицом.
- Уколико стаклена тегла мора бити врућа за време уливања зимнице, морате пазити да у кухињи није промаја, како стакло не би попуцало.
- Уколико желите да будете сигурни да је воће и поврће које користите за зимницу здраво, користите само неоштећене и зреле плодове.
- Како би зимница што дуже трајала, напуните је теко да у стакленој тегли оставите 2 центиметра простора између зимнице и поклопца.
- Стаклену теглу са зимницом чувајте даље од топлоте и сунца, на тамном и хладном месту.
- Плодове пре припремања зимнице добро оперите под хладном водом, побришите, па још једном исперите и оставите да се посуши на ваздуху.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ