Priprema zimnice uopšte nije komplikovan posao, već je stvar u poznavanju osnovnih pravila pripreme.
Kraj oktobra i ulazak u sve hladnije dane u novembru poslednji su dani kada je potrebno da se okrenete pripremi zimnice i pripremite omiljene salate za zimu koja predstoji. Iako priprema zimnice iziskuje dosta strpljenja i znanja i nekada nam se čini kao nemoguća misija, tajna je zapravo u jednostavnim pravilima za pripremu.
Pročitajte još: Šta je mit a šta istina: Zbog čega su usne ISPUCALE, i kakav vam BALSAM treba tokom hladnijih dana?
Ukoliko ih budete dosledno sledili, sigurni smo da će plodovi vašeg rada i truda biti zapaženi u krugu vaše porodice.
Savjeti za zimnicu
Pročitajte još: TO JE ONA! Ovako je Megan Markl izgledala sa crvenkasto smeđom kosom (FOTO)
- Pre korišćenja staklenih tegli dobro ih operite i sterilizujte, ne izostavljajte ni poklopce, jer i oni moraju biti čisti.
- Ukoliko staklenu teglu pokrivate sa folijom, najbolje je da je pravo operete sa alkoholom, pa staklenu teglu prekrijte sa dva sloja folije i pričvrstiti elastičnom gumicom.
- Ukoliko staklena tegla mora biti vruća za vreme ulivanja zimnice, morate paziti da u kuhinji nije promaja, kako staklo ne bi popucalo.
- Ukoliko želite da budete sigurni da je voće i povrće koje koristite za zimnicu zdravo, koristite samo neoštećene i zrele plodove.
- Kako bi zimnica što duže trajala, napunite je teko da u staklenoj tegli ostavite 2 centimetra prostora između zimnice i poklopca.
- Staklenu teglu sa zimnicom čuvajte dalje od toplote i sunca, na tamnom i hladnom mestu.
- Plodove pre pripremanja zimnice dobro operite pod hladnom vodom, pobrišite, pa još jednom isperite i ostavite da se posuši na vazduhu.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU