Већина прави велику грешку
Већину намирница које купимо аутоматски стављамо у фружидер, мислећи да је то најбољи начин за њихово чување. Међутим, неке намирнице ће изгубити укус, мирис или ће пропасти или стврднути се када се складиште у фрижидеру.
Рецимо, парадајз може изгубити на пуноћи укуса јер хладан ваздух зауставља процес сазревања. Зато би најбоље било ово поврће чувати на собној температури.
Такође, избегавајте чување белог лука у фрижидеру јер ће с временом кренути да клија и постати гумен. Зато га држите на сувом и мање хладном месту.
Прочитајте још: Многима идеална мерица: Колико БРАШНА има у чаши од 2 дл
Лоша идеја је чување кромпира у фрижидеру - хладнији ваздух претвара скроб у шећер, због чега ово поврће поприма слаткаст укус. Као и бели лук, кромпир је боље чувати на мање хладном и мрачном месту.
Мед избегавајте да чувате у фрижидеру, како се не би шећер кристализовао. Чувајте га на собној температури, а занимљиво је да ова слатка намирница нема рок трајања.
Маслиново уље у фрижидеру мења састав и постаје веома густо, па и њега треба да чувате на мрачном и не тако хладном месту.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ