Većina pravi veliku grešku
Većinu namirnica koje kupimo automatski stavljamo u fružider, misleći da je to najbolji način za njihovo čuvanje. Međutim, neke namirnice će izgubiti ukus, miris ili će propasti ili stvrdnuti se kada se skladište u frižideru.
Recimo, paradajz može izgubiti na punoći ukusa jer hladan vazduh zaustavlja proces sazrevanja. Zato bi najbolje bilo ovo povrće čuvati na sobnoj temperaturi.
Takođe, izbegavajte čuvanje belog luka u frižideru jer će s vremenom krenuti da klija i postati gumen. Zato ga držite na suvom i manje hladnom mestu.
Pročitajte još: Mnogima idealna merica: Koliko BRAŠNA ima u čaši od 2 dl
Loša ideja je čuvanje krompira u frižideru - hladniji vazduh pretvara skrob u šećer, zbog čega ovo povrće poprima slatkast ukus. Kao i beli luk, krompir je bolje čuvati na manje hladnom i mračnom mestu.
Med izbegavajte da čuvate u frižideru, kako se ne bi šećer kristalizovao. Čuvajte ga na sobnoj temperaturi, a zanimljivo je da ova slatka namirnica nema rok trajanja.
Maslinovo ulje u frižideru menja sastav i postaje veoma gusto, pa i njega treba da čuvate na mračnom i ne tako hladnom mestu.
Bonus video:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU