Пире кромпир додатак је бројним јелима
Кромпир спада у поврће које је многима омиљено, а и поприлично је јефтино. Најчешће се служи као прилог, и то помфрит, печени или пире. Што је најбоље од свега није ни компликован за припрему, али постоје неки трикови који ће вам олакшати кување, поготово пиреа.
Вероватно мислите, шта је тешко ту, кромпир се скува, испасира и прилог је спреман.Али, ако желите да буде савшрено кремаст, онда у наставку текста прочитајте савете злата вредне.
Да бисте направили савшрено кремаст пире кромпир, након што га скувате, обавезно га осушите, а затим лепо испасирајте или притисните кроз сито. На овај начин ће јело бити још компактније. Након тога, додајте врело млеко и сједините. Можете да испасирате или да миксером умутите. А постоји још једна тајна коју је ова фоод блогерка открила, а то је да путер пре него што додате у кромпир претходно истопите.
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ