Pire krompir dodatak je brojnim jelima
Krompir spada u povrće koje je mnogima omiljeno, a i poprilično je jeftino. Najčešće se služi kao prilog, i to pomfrit, pečeni ili pire. Što je najbolje od svega nije ni komplikovan za pripremu, ali postoje neki trikovi koji će vam olakšati kuvanje, pogotovo pirea.
Verovatno mislite, šta je teško tu, krompir se skuva, ispasira i prilog je spreman.Ali, ako želite da bude savšreno kremast, onda u nastavku teksta pročitajte savete zlata vredne.
Da biste napravili savšreno kremast pire krompir, nakon što ga skuvate, obavezno ga osušite, a zatim lepo ispasirajte ili pritisnite kroz sito. Na ovaj način će jelo biti još kompaktnije. Nakon toga, dodajte vrelo mleko i sjedinite. Možete da ispasirate ili da mikserom umutite. A postoji još jedna tajna koju je ova food blogerka otkrila, a to je da puter pre nego što dodate u krompir prethodno istopite.
BONUS VIDEO
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU