Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Тајна савршеног пире кромпира: Један састојак га чини супер кремастим

Пире кромпир, класик који краси трпезе на недељним ручковима, може брзо да постане права звезда оброка ако се правилно припреми.

1726403643_bd4cfeb922f99d84ba2cf67d147978f759dfaffd.jpg
Фото: Схуттерстоск
Oglas

Тајна савршеног пиреа лежи у једном састојку који можда већ користите, али не довољно великодушно – путеру. Не ради се само о количини, већ и о техници припреме која пире подиже на нови ниво кремастог савршенства.

Како до савршеног пире кромпира?

Избор кромпира је кључан. Затим, кромпир увек кувајте у хладној, сланој води. Ово спречава прекомерну апсорпцију воде, што може довести до лепљиве текстуре.  Први корак ка савршеном пире кромпиру.

Када је кромпир скуван, потребно га је брзо изгњечити да би био топао. Овде долази до изражаја најважнији део – путер. Многи рецепти препоручују до 115 г путера по килограму кромпира. Ово ће пиреу дати свиленкасту текстуру, а богат укус употпуњен је врућим млеком или слатком павлаком.

Тајни додатак

Ако желите да експериментишете, покушајте да замените део или цео путер маслиновим уљем. Ово резултира суптилнијом, али изузетно ароматичном нотом.  

Кључни састојци за најбољи пире кромпир:

  • Квалитетан кромпир
  • Много путера (око 115 г по килограму кромпира)
  • Топло млеко или слатка павлака
  • Једно жуманце за додатну кремастост
  • Со по укусу

Опционо: маслиново уље, бели лук, влашац

Једноставним побољшањем свог пиреа уз помоћ жуманца створићете нову димензију популарног јела и изненадити своје госте мекоћом, топлином и богатим укусом.

(Крстарица)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas