Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПИРЕ КРОМПИР НА ИРСКИ НАЧИН: Ово је главни састојак поред кромпира

Пире кромпир има различите начине припреме у целом свету

1730904135_shutterstock_475578850.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Састојци:

  • 1,4 кг кромпира, ољуштеног
  • 2 кашичице морске соли
  • 2 кашике путера, подељено, плус још за украс
  • 1 кг (1 велика веза) кеља, очишћеног и исецканог на мале комаде величине залогаја
  • 1 средњи чен белог лука, врло ситно насецкан
  • 230 г крем сира
  • 120 г павлаке
  • 3 кашике ситно исеченог младог лука или влашца

Рецепт за пире кромпир са кељом:

Како бисте направили пире кромпир са кељом прво извуците крем сир из фрижидера и оставите да се загреје на пулту док не скувате кромпир. Исеците кромпир на једнаке комаде. Ставите комаде кромпира у лонац и Додајте 1 кашичицу соли и довољно воде да покрије кромпир.

Пустите да прокључа на јакој ватри. Наставите са кувањем, смањујуц́и топлоту, око 10 до 15 минута. Пажљиво оцедите сву воду и оставите кромпир у цедиљки. Вратите празан лонац на шпорет на јакој ватри и додајте 1 кашику путера. Када се отопи, додајте сецкани кељ. Динстајте, често мешајуц́и, 2 до 4 минута, док кељ не усахне и постане тамнозелен. Додајте бели лук и динстајте док не замирише, око 30 секунди до 1 минута.

Склоните лонац са ватре и додајте оцеђени кромпир. Згњечите кромпир и кељ док кромпир не добије жељену конзистенцију. Додајте крем сир, павлаку, преосталу 1 кашику путера и 1 кашичицу соли. Изгњечите док се мешавина углавном не сједини, а затим додајте 2 кашике зеленог лука или валашца и мешајте док се све не сједини. Када јело пребаците у чинију за сервирање ставите кришку путера у средину, док је још топао и поспите са још мало исецканог влашца.

(Ствар укуса)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas