Јела са динстаним месом су прави ужитак. Када се овако припреме свако ће олизати тањир.

Када научите да динстате месо на прави начин ваша непца ће вам бити захвална.
Постоји неколико финеса у припреми динстаног меса, који се морају поштовати, како бисте били сигурни да ћете увек имати добар резултат. Одговарајућа меса за динстање су жилава меса, телећа ребра и свињска плећка.
Лепо је да динстамо месо у шерпи са дебелим дном, јер се топлота од ватре равномерно распоређује и нема опасности да месо загори.
Класично динстање прво подразумева пржење меса, како би се запечатили сокови у њему, и како не би исцурили у процесу кувања, остављајуц́и месо превише сувим.
Након кратког пржења меса на високој температури, додаје се мало воде, али не и много, како се динстање не би претворило у кување. Процес динстања меса траје дуго и одвија се у тихој ватри.
Код кувања се производи водена пара, која се лепи на поклопцу посуде. Тамо се она кондензује и и врац́а у месо, чинец́и га меким и мирисним.
(Еспресо)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ