Желите да увек будете спремни за ненадане госте, али и да не бацате храну, па ни тесто?
Решење је једноставно, ако умесите више него што вам је потребно, остатак замрзните и већ вам је пола посла готово за следећу припрему пита или пецива.
Прочитајте још: РОЛЕТНЕ су прва обрана од прљавшите, оперите их средством које већ имате
Међутим, морате знати како да га правилно замрзнете, да би било потпуно исто као свеже припремљено.
Истисните ваздух из кесе
Најпре га добро умесите, па убаците у кесу за замрзавање, преклопите га и тиме истисните сав ваздух из ње, па ставите у замрзивач. Можете га смрзнути и у вакуум пластичној кутији. Приликом одмрзавања морате бити стрпљиви, јер му је потребно бар четири сата да одстоји у фрижидеру, или три на собној температури.
Не одмрзавајте у микроталасној
Избегавајте одмрзавање у микроталасној рерни, јер након тога неће нарасти током печења. Немојте очекивати да се одмрзнуто тесто подигне, јер нема потребе за тим - али, без бриге, то ће се десити када га убаците у рерну.
Прочитајте још: Комарци МРЗЕ овај мирис и беже од њега, а прави се лако
Када се одмрзне, извадите га из кесе или посуде, добро премесите и оставите мало да "одмори". Трудите се да у рерни печете на температури између 170 и 190 степени, јер највише одговара припреми теста.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ