Пилетина је честа намирница у многим домац́инствима. Када не знате шта да направите за ручак или вечеру, увек постоји неки рецепт са пилетином који нисмо пробали
С обзиром на то да је пилетина месо које се најчешће купује, дешава се да некад предуго остане у фрижидеру. Тада се питамо да ли је још увек безбедна за јело. Међутим, постоје начини да утврдите да ли и даље можете да припремите пилетину.
Мирис пилетине може открити много тога
Ако сте икада отворили пакет сирове пилетине и одмах приметили непријатан мирис, сигурно сте знали да је дефинитивно покварена. Мирис покварене пилетине је посебно оштар и обично мирише на амонијак или има мирис сумпора, сличан поквареним јајима. Иако је мирис знак да је пилетина лоша, немају сви исто чуло мириса, што вас може довести у опасност од тровања храном. Међутим, ако сумњате, постоје и други начини да откријете да ли је ваша пилетина безбедна за јело, пише Тхе Лист.
Прочитајте још: Намирница која може заменити бројне ЛЕКОВЕ: Имате је у кухињи,а не знате колико је корисна
Покварену пилетину можете препознати по изгледу
Пилетина би у основи требало да изгледа свеже голим оком. Ако је сирово место, требало би да буде светлорозе, а маст око њентреба да изгледа бело. Када се пилетина поквари, посиви, а маст пожути. Нормално је да сирова пилетина мало избледи јер ц́е кисеоник смањити ружичасту боју. Ако је пилетина кувана, требало би да буде бела, а тамни комади би требало да изгледају тамнобраон. Не би требало да има знакова ружичасте боје који би могли да сигнализирају да је недовољно печена.
Како одржати пилетину свежом и безбедном за јело
Према Управи за храну и лекове, сирова пилетина може да остане у вашем фрижидеру највише 1 до 2 дана. Након тога, бактерије почињу да расту до нездравог нивоа.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ