Јаја дају сву неопходну енергију, засита су и могу се припремити на много различитих начина.
Јаја на око су један од најомиљенијих начина припреме. Ипак, поред уобичајеног начина пржења на уљу на тигању, ово јело можете подићи на виши ниво једним неочекиваним састојком.
Уместо путера и уља јаја се могу направити и на павлаци. Најбоље је за то пуномасна павлака с постотком масноће између 35 и 38 посто. Једноставно ставите мало павлаке у велики тигањ, посолите и побиберите па угрејте на средњој ватри.
Потом се јаје опрезно ставе преко павлаке. Због топлоте ће се јаја стиснути као на путеру или уљу, међутим, захваљујући укусу павлаке, јаја ће добити јако фину арому и биће меканија него иначе. Истовремено ће се масноћа побринути за то да се јаја полако карамелизују.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ