Džejmi Oliver daje jednostavan savet koji uvek možemo da primenimo prilikom kuvanja sosa za testeninu
Džejmi Oliver podelio je jednostavan trik koji je naučio od jedne bake u Italiji, kako bi upotpunio ukus sosova za testeninu, a jedina namirnica koja je potrebna je luk.
Džejmi Oliver skrenuo je pažnju na to da većina nas pogrešno priprema sos za testeninu.
Testenina je jedan od omiljenih obroka zbog svoje raznovrsnosti, pristupačnosti i sposobnosti da zadovolji niz ukusa.
Međutim, čini se da su mnogi od nas od samog početka napravili fundamentalnu grešku, posebno kada je u pitanju pravljenje sosa.
Džejmi kaže da mnogi ljudi zanemaruju ključni korak – dodavanje luka.
U objavi na Instagramu, slavni kuvar je podelio savet dok je razgovarao o jednom od svojih omiljenih recepata za morske plodove.
- Inspirisana mojim kuvanjem sa nonom Rosanom, ova pasta od kozica i tunjevine je apsolutna radost. Koristim njen trik da operem narezani luk da bi bio blaži, a ta vlaga takođe pomaže da se doda dodatna slatkoća dok se kuva - istakao je Džejmi.
Recept se nalazi na njegovom sajtu, kao i u kuvaru "Jamie Cooks Italy", a objašnjava da se sitnim seckanjem luka, koji se potopi u vodu kojoj se doda sirće, pravi ravnoteža i pojačava slatkoća ovog povrća.
BONUS VIDEO