Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТРИКОВИ

БАНАНА је превише зелена? Ево како јој можете помоћи да БРЗО САЗРЕ

Ови плодови се често беру незрели да се не би прерано покварили. Али ако сте купили зеленкасте банане, процес сазревања се може убрзати...

1683238583_209883_shutterstock-435873256.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Желите да једете зрелу банану, али немате никакву жељу да чекате док сазре? Користите једну од ових метода.

Прочитајте још: Требало би да научите да ЋУТИТЕ О ОВИХ 5 СТВАРИ - одмах ће вам кренути у животу

Ставите са воћем или поврћем са високим садржајем етилена

То су јабуке, парадајз, авокадо и диње. Гасни етилен који садрже је природни биљни хормон који стимулише сазревање. Производе га и саме банане, а када је банана потпуно зрела, концентрација етилена је максимална. У већ зрелим плодовима етилен ће послужити као нека врста окидача – поред њега ће банана производити ензиме који уништавају ћелијске зидове. Месо ће постати мекше и слађег укуса. Једна или две јабуке или парадајза у близини биће довољне да помогну банани да сазре.

Спакујте у папирну кесу

И ставите на топло место. Дакле, етилен ће се ослобађати брже и неће ићи никуда, односно његова концентрација ће бити већа, а процес сазревања ће се убрзати. А да би процес ишао још брже, комбинујте овај предмет са претходним и ставите јабуку или другу, зрелију банану у врећицу за банану.

Загрејте у микроталасној пећници или рерни

Само 20-30 секунди у микроталасној је довољно да банана буде мекана и слађа. Није неопходно да га чистите, али треба да направите неколико рупа у њему чачкалицом или виљушком. Што се тиче рерне, она мора да се загреје на 150 степени, а банану пеците око 30 минута.

Прочитајте још: Краљица Летиција популарни јесењи материјал понела и на мајици: Савршен спој уз класичне панталоне (ФОТО)

Ставите у замрзивач

Ћелијски зидови се уништавају под утицајем и веома високих и веома ниских температура. Дакле, ако незрелу ољуштену банану ставите у замрзивач, па је након неколико сати извадите и оставите да се одмрзне, постаће много мекша, као да је зрела. Истина, након таквог поступка биће погодније за печење него за јело свеже.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas