Ово је рецепт за брзу зимницу коју ћете обожавати
Једно од најбржих и омиљених јела са патлиџаном је кисели патлиџан. Управо је овај рецепт дуго заживео у Русији. Наравно, с временом, омиљени рецепти се донекле мењају и добијају друге карактеристике, али овај остаје практично непромењен.
Прочитајте још: Чај од НАНЕ вам може помоћи да се ослобите САЛА на стомаку: Смањује апетит и решава проблеме са верењем
Састојци:
- неколико патлиџана
- пет чена белог лука
- љуте папричице
- сушени оригано или тимијан
- бело винско сирће
- маслиново уље
- со
Припрема:
Ситно исецкајте бели лук и љуту црвену паприку. У шерпи прокувајте воду и додајте со и сирће по укусу. Патлиџан огулити и исећи на коцкице. У овој саламури кувајте исецкане патлиџане 5-7 минута, извадите их шупљикавом кашиком и одмах зачините маслиновим уљем, белим луком, љутом паприком и тимијаном. Пропорције намирница овде су на слободном избору домаћица.
Прочитајте још: Данијела Димитровска открила шта једе у току дана: У четвртој деценији изгледа божанствено без гладовања (ВИДЕО)
Охладите, затим - уживајте. Заиста га волимо на сушеном хлебу, са парчетом препеченог вискозног сулугунија или халумија.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ