Припрема зимнице
Када правите ајвар, најбоље је да користите млевене, барене паприке. Тако ће ваш ајвар брже бити спреман, а имаћете га и више. Ајвар ће имати блажи укус, биће ређи.
Прочитајте још: Сјајна идеја за ручак: Поховане шницле од млевеног меса којима не можете одолети (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Ајвар од печених папирка је са друге стране знатно компликованији за прављење.
Доносимо вам један одличан рецепт за прављење ајвара.
Састојци:
7 кг паприке
3 л воде
2 кашике сирц́ета
½ уља
250 г шец́ера
250 г соли
бели лук по укусу
Припрема:
Очистите паприку од семенки, уклоните петељке и исеците на комаде. Воду, сирц́е и со проври, па додати паприке и кувати док не омекшају. Паприке самељите у машини за млевење меса, па их пржите на уљу док сва течност не испари. На крају додати исецкан бели лук и напунити тегле.
А ако волите ајвар са печеном паприком и патлиџаном, овај рецепт је доказано добар.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ