Потребно је само неколико састојака
Припрема зимнице увелико је почела, а поред печених паприка, ајвара, киселог купуса, туршије и краставчића, поједине домаћице стављају и кисели бели лук.
Прочитајте још: Трик којим ћемо брже да скувамо и ољуштимо јаја: Потебан вам је предмет који сви имамо у кући
Ово је један од најздравијих облика зимнице који можете да припремите, а потребно вам је само неколико састојака.
Састојци:
Пет главица белог лука
Пола литра воде
Два децилитра јабуковог сирћета
Две кашике шећера
Две кашике соли
мало бибера и першуновог листа
по жељи можете додати и мирођију
Припрема:
Бели лук ољуштите, напуните стерилисане тегле раздвојеним ченовима, а у шерпи загрејте воду, сирће, со и шећер. Пустите да ври десетак минута, и потом прелијте бели лук. Добро затворите тегле, ставите их на тамно и хладно место и не отварајте најмање недељу дана. По жељи, овој туршији можете додати и зрна бибера, листове ловора или мирођију. Ако приметите да су ченови почели да мењају боју, не брините све док су тегле уредно стерилисане и затворене, то је хемијски процес између белог лука и сирћета, и за неколико дана ће ченови поново попримити нормалну боју.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ