Са припремом зимнице или бар размишљањем о томе креће се већ сада, на самом крају лета
Једна од важних ствари којима треба да размишљате када је у питању припрема зимнице јесу тегле, Али, осим њиховог проналажења, важна је и стерилизација.
Да би зимница што дуже остала јестива од велике важности је правилна стерилизација тегле. Постоји неколико начина да то руадите, а на вама је да изаберете који вам највише одговара.
Стерилизација тегле у кључалој води
Довољно да је тегле једноставно кувате у врелој води 10 до 15 минута непосредно пре пуњења зимницом. Тако ћете да уништите све клице и бактерије које би касније могле да узрокују да се зимница поквари.
Прочитајте још: Направите СПРЕЈ ЗА ЧИШЋЕЊЕ ВОЋА И ПОВРЋА: Уклоните све штетне материје на природан начин (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Рерна
Тегле можете да стерилишете и добро познатом методом - стављањем у рерну. Опране тегле ставите у рерну тако што ћете их ставити на папире у двоструким слојевима на полице у рерни, тако да се не додирују. Потом укључите рерну на 130 степени и оставите их 20 минута. Након тога пажљиво их извуците и оставите да се охладе.
Машина за судове
Ово је можда најлакша метода. Пазите да машина буде празна и чиста. Ставите тегле и поклопце у машину и покрените на циклус прања који траје толико дуго колико и припрема џема.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ