Доносимо вам рецепт који ћете обожавати.
Понуда паприка на пијацама постала је неодољива, а време је када се у свакој кући припрема зимница, макар и у малим количинама. Уколико немате потребе за великим количинама зимснице, доносимо вам рецепт за неколико тегли пикантних папричица са сиром који укусом оставља без текста, али и изгледом у теглицама...
Састојци за припрему пикантних папричица:
- 1 килограмљутих округлих, црвених папричица
- 2 веће кришке пуномасног сира
- 10 зрна бибера
- листићи свеже мирођије
- 1 кашичица сувог оригана
- 1 кашичица сувог рузмарина
- листићи босиљка
- уље
Састојци за пресолац:
- 1 литар воде
- 1 децилитар сирћета 9%
- 50 грама соли
- 50 грама шећера
Припрема папричица са сиром:
Папричице очистити од дршкица и семена, опрати и добро оцедити. Љуте су па користити рукавице. Ставити да проври 1 литар воде, 50 грама соли, 50 грама шећера. На крају додати 1 децилитар сирћета и оставити да се охлади.
Прочитајте још: Удобно и модерно: Разбијте јесењу монотонију откаченим ХЕЛАНКАМА које су апсолутни ХИТ (ФОТО)
Очишћене папричице прелити са хладним пресолцем и да тако одстоје целу ноћ, папричице треба да су потопљене у пресолац.
Прочитајте још: Принцезину ТАШНУ сада носе сви: Стил Кејт Мидлтон копирају младе глумице (ФОТО)
Сир иситнити додати по жељи сецкане свеже миродјије, оригано, рузмарин. Паприке оцедити од пресолца, малом кашичицом пунити са сиром, ређати у тегле, измедју паприка ставити пар зрна бибера и пар листића босиљка.
Напуњене теглице налити са маслиновим или сунцокретовим уљем. Затворити теглице и пастеризовати у води од кад прокључа 15 минута и оставити да се охлади тако у води.
Приликом пастеризације ће се течност у тегли замутити али после пар дана ће се избистрити.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ