Зимница се увелико припрема, а поред специјалитета за које се одлучите треба да припремите и тегле.
Ако тегле нису стерилисане како треба зимница може да пропадне, као и ваш труд и време. Зато прво припремите њих, а Џејми Оливер је открио најлакши начин да их стерилишете. Све што треба да урадите јесте да загрејете рерну на 180°Ц, а онда и да у њу ставите опране телге које сте сложили на плех и оставите их унутра 10 минута. Оне не смеју да се додирују. Поклопце стерилизујте тако што ћете их убацити у кључалу воду на 10 минута.
Ако користите тегле које на себи имају етикете, постоји супер цака да се и њих решите. Ако и вас нервира што никада у потпуности не можете да их скинете без да остану трагови лепка, имамо једноставан трик који ће вам олакшати овај посао.
Састојци:
- сода бикарбона
- уље
Припрема:
Све што треба да урадите јесте да помешате једнаке делове соде бикарбоне и уља да добијете пасту, отприлике пола шоље. Након тога нанесите пасту на сваку теглу са којих сте претходно скнули етикете и остали су трагови лепка. Оставите тако неких 10 минута, а затим мокром крпом једноставно уклоните пасту са којом ће отићи и лепак. Након тога тегле добро оперите топлом водом и детерџентом и спремне су за припрему зимнице.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ