Сигурно мислите да је компликовано направити тарт , али то није тачно.
Потребно је за тесто:
- 250 г брашна
- 60 г какаоа
- 150 г путера
- 60 г шећера у праху
- 1 јаје
Прочитајте још: Предлог за романтичну вечеру: Чоколадни мус је "лек за душу" (РЕЦЕПТ)
За желе од боровница:
- 300 г боровница
- 100 г шећера
- 20 г (2 кесице) желатина у праху
Чоколадни прелив:
- 200 г чоколаде за кување
- 200 мл слатке павлаке
За декорацију:
- 100 г боровница
Прочитајте још: Здраве рибље пљескавице: Гурмански оброк за дијету (РЕЦЕПТ)
Припрема:
Умесите кору од свих наведених састојака, па је умотајте у провидну фолију и ставите у фрижидер на пола сата. Желатин размутите са неколико кашика хладне воде како би набубрио. У блендеру самељите боровнице са шећером и смесу потом ставите да проври, на средњој ватри. У то убаците желатин да се растопи. Тесто које је било у фрижидеру развуците танко, па њиме обложите калуп за тарт, прекријте пек-папиром, на то ставите две-шаке пасуља (да не би много нарасло), па пеците у загрејаној рерни на 180 степени, отприлике 20 минута.
Прочитајте још: Сви је волимо: Парадајз чорба пуна витамина (РЕЦЕПТ)
Извадите из рерне, уклоните пасуљ и папир, па тарт вратите да се пече још 5 минута. У “корпицу” од теста сипајте прохлађени желе. Затим на пари истопите чоколаду и слатку павлаку. Прелив, који се такође прохладио, сипајте преко желеа. Тарт украсите боровницама (можете да додате и купине) и оставите да целе ноћи стоји у фрижидеру.