Sigurno mislite da je komplikovano napraviti tart , ali to nije tačno.
Potrebno je za testo:
- 250 g brašna
- 60 g kakaoa
- 150 g putera
- 60 g šećera u prahu
- 1 jaje
Pročitajte još: Predlog za romantičnu večeru: Čokoladni mus je "lek za dušu" (RECEPT)
Za žele od borovnica:
- 300 g borovnica
- 100 g šećera
- 20 g (2 kesice) želatina u prahu
Čokoladni preliv:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 200 ml slatke pavlake
Za dekoraciju:
- 100 g borovnica
Pročitajte još: Zdrave riblje pljeskavice: Gurmanski obrok za dijetu (RECEPT)
Priprema:
Umesite koru od svih navedenih sastojaka, pa je umotajte u providnu foliju i stavite u frižider na pola sata. Želatin razmutite sa nekoliko kašika hladne vode kako bi nabubrio. U blenderu sameljite borovnice sa šećerom i smesu potom stavite da provri, na srednjoj vatri. U to ubacite želatin da se rastopi. Testo koje je bilo u frižideru razvucite tanko, pa njime obložite kalup za tart, prekrijte pek-papirom, na to stavite dve-šake pasulja (da ne bi mnogo naraslo), pa pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, otprilike 20 minuta.
Pročitajte još: Svi je volimo: Paradajz čorba puna vitamina (RECEPT)
Izvadite iz rerne, uklonite pasulj i papir, pa tart vratite da se peče još 5 minuta. U “korpicu” od testa sipajte prohlađeni žele. Zatim na pari istopite čokoladu i slatku pavlaku. Preliv, koji se takođe prohladio, sipajte preko želea. Tart ukrasite borovnicama (možete da dodate i kupine) i ostavite da cele noći stoji u frižideru.