Деца ће обожавати овај шарени колач.
Уколико желите да направите брз колач од састојака које већ имате код куће, предлажемо вам да спремите "зебра" колач.
Поред фантастично шареног изгледа, и укус овог колача не оставља никог равнодушним.
Прочитајте још: Направите савршен ЧОКОЛАДНИ КОЛАЧ за само 15 минута (РЕЦЕПТ)
Састојци:
• 250 мл уља
• 200 грама шећера
• 100 мл млека
• 1 кесица бурбон ванилиног шећера
• 4 јаја
• 300 грама брашна
• 3 кашичице какао праха
• 1 кесица прашка за пециво
• прстохват соли
• 50 грама чоколаде за кување
Ово је мера за калуп од 24 цм.
Припема:
Обложите округли калуп папиром за печење.
Од укупне количине брашна (300 грама) одвојте мало више од половине и сипајте пола кесице праша за пециво, прстохват соли и једну кесицу бурбон ванилиног шећера.
Остатак кесице прашка за пециво сипајте у мању половину брашна, и додајте прстохват соли, какао и 50 грама изрендане чоколаде за кување.
Млеко, јаја, уље и шећер умутите ручно. Немојте користити миксер како се не би створила пена.
Поделите добијену смесу на два дела. Једну половину сипајте у бели, а другу у црни миск.
Прочитајте још: ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ са КОКОСОМ: Овај колач БЕЗ ПЕЧЕЊА успева СВИМА! (РЕЦЕПТ)
У средину припремљеног калупа сипајте једну кашику белог микса. Другом кашиком, у средину белог микса сипајте црни микс, као на слици.
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Home Cooking Adventure
Наставите ово да радите наизменично све док не потрошите и бели и црни микс.
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Home Cooking Adventure
Колач пеците око 30 минута у претходно загрејаној рерни на 200 степени.
Чачкалицом проверите да ли је колач печен - убодите га на неколико места. Ако се тесто не лепи за чачкалицу, колач је готов.
Извадите колач да се охлади, па га исеците на кришке.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ