Дефинитивно лаган ручак, који ће вас оборити са ногу, а спрема сеw веома брзо и лако.
Састојци:
600г тиквица
50г маслаца
1 кашичица зачина
бели бибер
12 листова лазања
со
100г горгонзоле
50г моцареле
15г пармезана
За бешамел сос:
50г маслаца
50г пшеничног оштрог брашна
1л млека
1 кашичица
бели бибер
со
Припрема:
Тиквице оперите и уздужно нарежите на танке плошке. Испржите их на маслацу, поспите зачином и склоните са ватре.
Лазање прокувајте у посољеној води (2-3 минута), у коју сте ставили пар капи уља да се листови не слепе, или користите лазање које се не кувају.
За бешамел сос, на маслацу лагано испржите брашно. Поступно досипајте топло млеко уз непрестано мешање док не добијете глатку густу смесу. Додајте зачин, побиберите и по потреби посолите.
На дно ватросталне посуде (30×19 цм) ставите мало бешамела, сложите ред лазања, по њима распоредите бешамел, тиквице, нарендану моцарелу и нацепкану горгонзолу. На то ставите листове лазања и поступак поновите, тако да на задњи лист лазања ставите бешамел, нарендани сир и пармезан.
Пеците око 25 минута у рерни загрејаној на 220°Ц.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК