Лазање се припремају за пола сата, а кукуруз даје потпуно нови укус.
Потребно је:
- 6 трака тестенине за лазање
- 4 парадајза
- 250 мл парадајз пиреа
- 250 г кукуруза шећерца
- 250 г качкаваља
- 200 мл кечапа
- мало каранфилића
- маслиново уље
- со, бибер
Прочитајте још: Посни ђувеч за оне који посте или држе дијету (ФОТО/ВИДЕО)
Припрема:
Скувајте прво тесто за лазање по упутству са паковања, а у другој шерпи кукуруз у сланој води. Лазање добро оцедите и поређајте их на папир. Затим помешајте кечап, каранфилић, парадајз који сте исецкали на коцкице и пире од парадајза. Добијен сос сипајте у подмазан плех, прекријте га са две траке теста, преко тога сипајте половину скуваног кукуруза, трећину ренданог качкаваља и покријте са две траке теста за лазање. Поступак поновите опет и на крају поспите преосталим качкаваљем.
Прочитајте још: Ручак који се прави у једној шерпи: Укусан ПИЛАВ СА ТИКВОМ који ћете стално правити! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Пеците лазање пола сата у загрејаној рерни на 250 степени. Сачекајте да се мало охладе, па их исеците и сервирајте.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ