Љуштење паприка за ајвар зна да зада муке, али постоји један сјајан трик који ће вам олакшати посао
Почела је припрема зимнице, а ајвар је свакако њен незаобилазан део. Како бисте направили савршен сјвар, потребно је да велику количину паприка испечете и ољуштите.
Припрема паприка за ајвар
Искусне домаћице се редовно користе разним цакама, али за почетницу у кухињи, љуштење паприка је права "ноћна мора". Зато би најбоље било да, уколико се припремате за прављење свог првог ајвара, искористите овај мали трик који ће вам умногоме олакшати посао.
Прочитајте још: Сви знају како Снежа Борјан изгледа, а КАКО КУВА? Показала шта спрема уз РЕЦЕПТ јела које Срби обожавају (ФОТО)
У чему је трик?
Чим испечете паприке, одмах их покријете или вежете у најлонску кесу.
Затим их баците у дубоку чинију и прекријте их пластичном фолијом, или их ставите у лонац, а онда лонац прекријте поклопцем. За ово може да вам послужи чак и пластична кутија за храну.
Шта се тада догађа?
Паприке испусте вишак течности и паре, па то омекша кожицу и омогући вама да је без проблема огулите, односно ољуштите.
Уколико се плашите да ће вам на прстима остати мрље од паприке, за гуљење кожице користите папирни кухињски убрус.
Прочитајте још: Како се прави САВРШЕН ЏЕМ? Испратите неколико корака и уживајте у укусу
Савет: Уколико желите да вам се паприке осећају на дим, гулите их у посуди у коју сте сипали воду.
Такође, немојте их држати дуго поклопљеним, већ тек толико да се охладе довољно да можете да их држите у руци а да се не опечете.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ