LJuštenje paprika za ajvar zna da zada muke, ali postoji jedan sjajan trik koji će vam olakšati posao
Počela je priprema zimnice, a ajvar je svakako njen nezaobilazan deo. Kako biste napravili savršen sjvar, potrebno je da veliku količinu paprika ispečete i oljuštite.
Priprema paprika za ajvar
Iskusne domaćice se redovno koriste raznim cakama, ali za početnicu u kuhinji, ljuštenje paprika je prava "noćna mora". Zato bi najbolje bilo da, ukoliko se pripremate za pravljenje svog prvog ajvara, iskoristite ovaj mali trik koji će vam umnogome olakšati posao.
Pročitajte još: Svi znaju kako Sneža Borjan izgleda, a KAKO KUVA? Pokazala šta sprema uz RECEPT jela koje Srbi obožavaju (FOTO)
U čemu je trik?
Čim ispečete paprike, odmah ih pokrijete ili vežete u najlonsku kesu.
Zatim ih bacite u duboku činiju i prekrijte ih plastičnom folijom, ili ih stavite u lonac, a onda lonac prekrijte poklopcem. Za ovo može da vam posluži čak i plastična kutija za hranu.
Šta se tada događa?
Paprike ispuste višak tečnosti i pare, pa to omekša kožicu i omogući vama da je bez problema ogulite, odnosno oljuštite.
Ukoliko se plašite da će vam na prstima ostati mrlje od paprike, za guljenje kožice koristite papirni kuhinjski ubrus.
Pročitajte još: Kako se pravi SAVRŠEN DžEM? Ispratite nekoliko koraka i uživajte u ukusu
Savet: Ukoliko želite da vam se paprike osećaju na dim, gulite ih u posudi u koju ste sipali vodu.
Takođe, nemojte ih držati dugo poklopljenim, već tek toliko da se ohlade dovoljno da možete da ih držite u ruci a da se ne opečete.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU