Овај трик ће вам помоћи да млевено месо буде сочније неко икад
Иако припрема јела од млевеног меса делује како веома једноставан задатак, често се дешава да на крају има гуменаст укус и нимало примамљиву боју.
Зато су врхунски кувари поделили трик који ће помоћи да од млевеног меса добијете најбољи укус и визуелни изглед.
Потребно је да у њега само додате мало соде бикарбоне.
Уколико је додате месу, оно ће остати меко, а истовремено ће приликом кувања добити лепу боју и неће пустити пуно воде.
Искусни кувари тврде да је довољно да прстохват соде бикарбоне растворите у мало воде, а затим то умешате у сирово млевено месо и оставите да одстоји најмање 15 минута (али не више од 45 минута) пре припреме.
Прочитајте још: ОМИЉЕНА посластица Иване Михић: Припрема се по оригиналном РЕЦЕПТУ њене мајке - чувени ВЕРИН колач (ФОТО)
На тај начин месо ће имати лепу боју, а такође ће изостати гуменасти укус који понекад може да настане након дугог кувања.
Трик је у простој хемијској реакцији – сода бикарбона подиже пХ вредност меса и тиме спречава везивање протеина у месу. Управо захваљујући томе се не истискује вишак воде.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ