Да ли сте некада у млевено месо додали павлаку?
Млевено месо се често користити у припреми јела. Лако је за комбиновање, јер се добро слаже са скоро свима намирницама. Од њега можете да правите уштипке, ћевапе, пите, пуњене паприке, ћуфте... Ипак, ако желите да побољшате укус одређеном јелу са млевеним месом, онда у њега треба да додате и павлаку.
Ово се не односи на праљвње надева за паприке или пите, али када месо пржите (као што то радите за ћуфте, фаширане, ћевапе) у смесу од млевеног меса обавезно додајте и киселу павлаку. На килограм меса потребно је само 2 кашике павлаке. Остале састојке додајте по жељи, а зачини су обавезни. Павлака ће млевено месо учинити мекшим, а самим тим и свако јело ће бити сочније. Пре додавања у млевено месо, павлака се може помешати са презлом ако желите.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ